<
home > Airco Specialist
Airco Specialist

Airco service is een vak.

De basis is eenvoudig. De uitvoering regelmatig een stuk lastiger. Onze monteur Rob heeft met zijn 20 jaar ervaring als airco specialist de juiste kennis.

Hoe het meestal gaat.
Het meest voorkomende probleem bij de airco installatie van uw auto is dat er een lek ontstaat.
Hierdoor loopt het systeem leeg. En doet de installatie het niet meer. En heeft u geen koele, droge lucht meer in de auto.

Vaak is zo’n lek klein en moeilijk te vinden. Je constateert met de lektest dat het systeem niet dicht is. Maar waar zit het lek? Welk onderdeel moet vervangen worden? Een oplossing is dan om het systeem opnieuw te vullen. Maar dan met een fluoriserende toevoeging in het systeem.

Op deze manier kan de volgende keer als het systeem weer leeg is het lek gevonden worden met een speciale lamp. De vloeistof waarmee een airco gevuld wordt is echter slecht voor het milieu. En op deze manier is er meer milieu belastend materiaal vrij gekomen. Want het lek is niet gevonden en gerepareerd!

Hoe het ook kan.
Bij de eerste lektest gaan wij echter direct met een lekdetector het airco systeem controleren. Gegarandeerd dat we zo het lek vinden. En de noodzakelijke reparatie direct met u kunnen bespreken en uitvoeren.

Wat betekent dit voor u?
Het voordeel voor u is dat u direct weet waar u aan toe bent. En als u kiest voor reparatie die ook zo snel mogelijk uitgevoerd kan worden.
U bespaart de ergernis en kosten van een 2e keer uitvallen van u airconditioning. En de belasting voor het milieu is minder.
Zit er ook een nadeel aan? Ja, u weet zeker dat als u uw auto met een defecte airconditioning bij ons brengt, u reparatie kosten zult hebben om het systeem weer werkend te maken. Even vullen is er bij ons niet bij.